El “cuentu” de l’Estrella Damm

El “cuentu” de l’Estrella Damm

El “cuentu” de l’Estrella Damm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Fem una cervesa? Tothom pot fer una cervesa! El nou anunci d’Estrella Damm, La Recepta, a través de dos amics que juguen entre la realitat i la ficció de l’anunci, ens explica com es pot fer la beguda daurada. Sembla fàcil tot plegat! Fer l’anunci, fer la cervesa, fer d’actor… La frase (en català) té doble sentit i és l’excusa perquè el guió avanci.

No serà que… Estrella Damm davant la proliferació de petites cerveses artesanes ens vol dir que no cal elaborar-les, que el més còmode és obrir la nevera i obridor en mà, fer una cervesa. Que ells ja ens les fan des de 1876. Fa unes setmanes, Heineken també desvetllava davant la premsa quina és la seva recepta. El “fins aquí puc llegir” que fan servir les grans marques per comunicar autenticitat, feina ben feta i compromís des de… Buf! La tira! O potser de petits, a casa no vau intentar fer crema de cacau amb “leche, cacao, avellanas y azúcar”…? No cal que m’he n’expliqueu el resultat. El conec. Sí, jo també #hoconfesso.

Em qüestiono si en castellà el “¿Qué hacemos luego? Nos hacemos una Damm” té el mateix doble sentit que en català.
Aquest curt o clip -una mica llarg pel meu gust- del fill de Fernando Trueba i Cristina Huete, Jonás Trueba i sota la direcció artística d’Oriol Villar, nou Premi Nacional de Publicitat i amb tres actors impecables de tots coneguts, principalment pel públic català, amb banda sonora excel·lent i paratges mediterranis no podia deixar de ser un èxit. L’anunci que fa preguntar-nos si és que no hi haurà l’espot, el de tots els estius, amb cançó inclosa. Sí, tothom tranquil! L’empresa ja té encarrilat el proper. Aquest només ha estat el llúpol a la boca.

Ara ja no estem en temps d’anuncis, estem en temps de storytelling que és l’art d’explicar la història de la teva empresa. Curiós que Estrella Damm hagi comptat amb el mateix director artístic que els anuncis de Casa Tarradellas. Les marques entrellacen la publicitat emocional amb el storytelling, creant una barreja de sentiments en el consumidor que fan que aquest recordi la marca amb facilitat, creant connexió, confiança, augmentant la viralitat perquè com que és una història fàcil de seguida tenim ganes d’explicar-la a la parella, al company de feina…, per si encara no l’han vist i ser el primer. I si ets actiu a les xarxes socials segur que compartiràs l’anunci amb l’etiqueta que la mateixa marca ha ideat. Feina que li fem a la marca!

Comprem l’emoció que ens fan sentir i el significat que té per a nosaltres tenir una mica d’aquella o altra marca. El primer mestre en storytelling va ser Steve Jobs perquè sabia com ho havia de fer per diferenciar-se: quan va presentar el primer iPod no ens va dir quina quantitat de megabytes tenia, sinó la quantitat de cançons que podríem portar a la butxaca. No cal un pressupost de màrqueting com Apple. Si saps explicar la teva història de forma impactant, i d’una manera única et guanyaràs el respecte i la fidelitat dels teus clients, i el teu negoci creixerà.
Què, m’expliques un “cuentu”? I si vols des de Can Mosaiking t’hi ajudem.