Aroma de marca

de Marta Royo Espinet

Mira al teu voltant. Estàs rodejat de productes que,en un moment o altre, faràs servir, i si ho no ho fas, tard o d’hora et transmetran emocions o et cridaran l’atenció. Ara, entre les mans, tens aquest llibre… I, si el tens, és perquè t’ha cridat l’atenció, i en això la imatge, la publicitat i la comunicació hi han ajudat. Potser hi ha alguna cosa que l’ha fet diferent del que hi hafins ara. Alguna cosa que ha fet que te’l miris. I és que la diferenciació és, sens dubte, la base de la bona publicitat, així com també la el fet que sigui únic. Aquest llibre vol ser un recull de tot això: t’ajudarà a crear una (bona) marca i a difondre-la a partir d’històries reals o exemples pràctics que han funcionat i altres en què l’autora ha treballat professionalment amb èxit.

Descarrega't el Primer Capítol Comprar

Marta Royo Espinet

Mare de tres fills i apassionada de la publicitat. Quan era petita i a casa sentía la frase “Quants anuncis! Hi ha més anuncis que pel·lícula!”, s’enfadava, ja que gairebé veia la tele només esperant aquells minuts d’històries meravelloses. Històries que traslladava al pati de l’escola i sobre les quals, amb les seves amigues, feia diverses coreografies. És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, tot i que mai ha exercit d’economista. Es formà en màrqueting i publicitat un cop acabada la carrera amb un postgrau en Direcció de Comunicació i un màster en Direcció de Màrqueting. Ha treballat durant tota la seva carrera professional en el món de la publicitat en grans agències com Publicis, TBWA i Saatchi, fins que el 2011 creà la seva pròpia empresa, Mosaiking Comunicació, una consultoria de publicitat. Actualment la dirigeix amb un equip de quatre persones. També col·labora en diversos mitjans de comunicació parlant d’actualitat en clau comunicativa, i donant pistes i consells sobre com comunicar més i millor. A més d’apassionar-li la publicitat, li agraden les flors, el mar, la política, llegir, cuinar i fer bons àpats amb els amics i la família. És una STV (sarrianenca de tota la vida) i una enamorada de l’Empordà.

Aroma de marca

Ja a la teva llibreria

13,20€ Comprar Comprar a Amazon (paper i ebook)

Ressenyes

Jordi Margarit Sanmartí

Periodista

FUNCIONA - “Alguna cosa deu tenir l’aigua, si la beneeixen.” Refrany popular
Recordeu l’eslògan que va fer que l’aigua Font Vella fos millor que una aigua qualsevol?: “Font Vella, aigua lleugera.” Una frase que va revolucionar el mercat de l’aigua. Senzill: lleugera, en un moment en què tota la història dels productes light o baixos en calories encara era a les beceroles, ens va sorprendre amb això de l’aigua lleugera. A l’aigua, tan necessària com l’aire que respirem tretze vegades per minut, ara s’hi afegia el plus de l’agilitat per poder anar per la vida no només caminant, sinó quasi flotant. Amb aquella aigua lleugera canviava completament allò d’inodora, incolora i insípida que de petits teníem com a definició d’aigua.

Després van venir els productes isotònics. Pretenien produir energia en un component aquós aparentment insuls. Afegir potència a la lleugeresa. És el contrast de dos conceptes o la fusió de dues maneres d’entendre el benefici del líquid element: lleugeresa per córrer, que se’ns posi bé i ens faci sentir millor i, a la vegada, que ens aporti el benefici de la força per córrer… per viure. Per cert, les begudes isotòniques ja no poden ser transparents, no ens creuríem que tenen “poder”. D’aquí que prenguin tons blavosos, taronges o fins i tot vermellosos. Ara sí, això sí que deu ser potent! Però no sempre o, més ben dit, quasi mai la comunicació d’un producte ve donada per un coneixement previ tan clar —clar com l’aigua. Cal tot un treball…, una feina de la qual en aquest Aroma de marca comencem a fer un glop. Quan el publicista exclama “Funciona!” —la versió moderna de l’“Eureka!” d’Arquimedes— és perquè n’està convençut. El cent per cent d’aquest convenciment ve donat per unes circumstàncies difícils de descriure, però basades en l’experiència i la riquesa de treball. La Marta Royo Espinet ens avança algunes de les tècniques que cal utilitzar perquè un producte arribi al gran públic o a un segment específic. Naturalment, no ens ho diu tot, jo tampoc no ho faria, però la manera com ho presenta és molt agraïda, ja que els exemples que ens dona són trets de la vida real i d’experiències personals. Això vol dir que no ens enganya, no diu mentides, i aquesta és una de les certeses que no sempre tenim quan veiem o escoltem publicitat. La Marta orienta els neòfits, descriu uns professionals i dignifica un ofici, i per això li estic doblement agraït.Bea Talegón

Periodista i Advocada

La primera imagen que tenemos de las cosas no determina lo que son, pero sí va a marcar nuestra actitud inicial frente a ellas. La comunicación abarca todo: tanto lo que vemos, oímos y sentimos, como lo que creemos oír, ver y sentir.

Nuestros sentidos a veces nos muestran una realidad que percibimos en base a cuestiones subjetivas, y muchas veces, el propio mensaje no es lo que parece cuando uno lo crea. Marta explica en este libro cómo poder abordar precisamente la imagen que se proyecta: de una idea, de un proyecto, de una persona. Un análisis detallado que analiza el hecho de que las cosas no son en sí lo que nos generan sensaciones, sino la idea de las cosas que podamos llegar a tener. Aroma de marca es precisamente un libro que da las claves para que seamos capaces de decidir cuál es la sensación que queremos ofrecer. De una manera sencilla, didáctica y muy muy enriquecedora.

Xantal Llavina

Periodista

Aquest llibre és un al·licient per a tots aquells que són emprenedors i volen crear els seus propis somnis i projectes, siguin del sector que siguin. El llibre és un manual molt pràctic per crear una marca.

La Marta em va ajudar a crear fa uns anys la meva marca professional i sobretot hem compartit els valors perquè siguin reals: treball, constància i persistència, sempre amb un bon embolcall i comunicant el que fas. No us perdeu els bons consells que dona en aquest llibre!

Joan Teixidó (Teixi)

Director creatiu

Fàcil d’entrar i difícil de sortir. La Marta és publicitària fins quan no ho intenta. L’estil novel·lat en primera persona el fa proper, interessant i, molt important, comprensible també per a aquells que no tenen un MBA.

Un excel·lent tractat d’aquesta inevitable democratització que està patint el màrqueting i que la Marta ha entès com pocs.

Alba Guzmán

Publicitària. CEO a Saatchi & Saatchi

La publicitat existeix perquè hi ha moltes alternatives per acomplir el mateix desig o satisfer la mateixa necessitat. Per això, les marques necessiten diferenciar-se entre si. Tenir un posicionament únic.

Dir quelcom nou. Doncs bé, a la banda dels professionals publicitaris passa el mateix. És aquí on la Marta ha sabut trobar el seu espai diferencial i créixer amb una fórmula senzilla, però efectiva: acostar d’una manera directa i pràctica la bona publicitat, els seus principis fonamentals i les seves eines més exitoses a qualsevol que li demanés consell. Com diu la Marta, “el món és ple d’idees, igual que l’infern és ple de bones intencions”. Aquí teniu, doncs, un grapat de molt bons exemples.

El blog de Mosaiking Comunicació

#jahitornemaser

Campanya electoral. Segona en dos mesos. Rambles plenes banderoles amb lemes i cares. Avui us poso deures: mireu una banderola qualsevol, amb la mà tapeu el logo del partit i intercanvieu lemes. Funcionaria el mateix lema per un altre partit polític…? Em temo que sí....

Els 7 manaments

Recordo, quan tenia uns 10 anys, un dia a casa jugant amb la meva cosina Eulàlia. De fons, la remor d’un televisor en blanc i negre, probablement era La clave. De sobte, aquella veu monòtona i en castellà (és clar) canvia. Sonen trompetes celestials: els...

Catarsi

—Marta, t’has fet mal?! —Sí. —Te n’has fet! A veure si així n’aprens…Això em deien de petita. I haig de reconèixer que una mica de rabietasí que em feia. Els pares a poc a poc anaven deixant anar la corda. No és gens fàcil, i des que...